Strong Viking: van modder tot muisklik

  • Rebranding
  • Website
Header image Strong Viking

Strong Viking, dé organisator van obstakelruns in Nederland, gaf ons de unieke kans om hun website een volledige transformatie te geven, en we gingen de uitdaging met volle kracht aan! Van webdesign tot het creëren van een geavanceerd evenementen systeem; deze opdracht was gevuld met spannende obstakels.

CLARQ Agency - Strong Viking webdesign

Uitdagingen met een glimlach

Bij de start van dit project hebben we uitgebreid met Strong Viking samengewerkt om hun wensen en doelen te inventariseren. We keken kritisch naar waar groeimogelijkheden lagen en identificeerden kansen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Een van de belangrijkste doelen was om af te stappen van de donkere en soms agressieve uitstraling van de oude website. In plaats daarvan wilden we een warme en uitnodigende sfeer creëren die de kernwaarden van Strong Viking weerspiegelde. Daarom kozen we voor een vrolijke gele kleur en authentieke afbeeldingen die het gevoel van gemeenschap en avontuur benadrukten. Het resultaat was een webdesign dat niet alleen visueel aantrekkelijk was, maar ook een gevoel van samenhorigheid en positiviteit uitstraalt.

CLARQ Agency - Strong Viking fotografie
CLARQ Agency - Strong Viking Video reviews
CLARQ Agency - Strong Viking Nieuws design

Meer dan webdesign: Een belangrijk doel was conversie-optimalisatie, waarbij we bezoekers op een slimme manier door de verschillende evenementen wilden leiden, terwijl ze toch een Viking ervaring kregen.

CLARQ Agency - Strong Viking webdesign filter 3

OORAH!

Natuurlijk willen we bezoekers met zo min mogelijk klikken naar de juiste pagina sturen. Daarom hebben we slimme zoeklogica op verschillende plaatsen in het systeem geïmplementeerd. Met behulp van de door ons ontwikkelde techniek wordt automatisch het juiste land geselecteerd op basis van de locatie van de bezoeker, waarbij we onder andere de browserinstellingen van de gebruiker verifiëren. 

Daarnaast wilde de organisatie graag combinatiefilters mogelijk maken, waardoor mensen zeer specifiek kunnen zoeken, bijvoorbeeld op een combinatie van het gewenste land en het aantal kilometers. Om te voorkomen dat websitebezoekers geen resultaten zien die voldoen aan hun filterinstellingen, zorgen we ervoor dat in real-time combinaties waarvoor geen evenementen beschikbaar zijn, automatisch onzichtbaar worden gemaakt.

Resultaten

Ons werk aan de Strong Viking-website resulteerde in een verfrissende vriendelijke en authentieke uitstraling, waarbij we ons ook concentreerden op het verbeteren van de conversie. De website kreeg niet alleen een vriendelijkere uitstraling, maar werd ook omgezet in een effectief conversieplatform. Bovendien hebben we modulariteit geïntegreerd, waardoor het systeem eenvoudig vanuit één centrale locatie kan worden beheerd en aangepast. Op verschillende pagina’s met de zoekmachine zijn extra gebruiksgemakken ingebouwd, waarbij niet alleen het juiste land automatisch wordt geselecteerd, maar ook de juiste editie in de filters op de diverse editiepagina’s.

Deze opdracht zorgde er ook voor dat een aantal teamleden hebben meegedaan aan de Strong Viking Run, ze keerden nat maar voldaan* terug. Een passende afsluiting van een project dat ons dichter bij de Viking-ervaring bracht. Kom samen met ons praten over modder en code – laten we samen een digitale avontuurlijke reis beginnen!

CLARQ Agency - Strong Viking Kevin

*Onze Kevin nat maar voldaan 😉

CLARQ Agency - Strong Viking webdesign tickets

“Binnenkort delen we hier een quote van Strong Viking. Op dit moment zijn ze druk bezig met het organiseren van epische obstakelruns. Blijf op de hoogte!”

Bas Klunder Strong Viking
CLARQ Agency - Strong Viking webdesign watereditie 1

Van supergeheim naar opmerkelijk?

Een merk laten vliegen? Een nieuwe website ontwikkelen? Wij zijn super benieuwd naar jouw verhaal. Stuur gerust een mailtje dan plannen we een vrijblijvende kennismaking.
CLARQ - Kevin Meeuwisse Co-founder & Techniek
Kevin Meeuwisse Co-founder & Techniek
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Selecteer het type project