Je hebt een paar jaar geleden flink gezwoegd om een nieuwe website op te zetten, maar nu is het tijd voor verandering. In het begin draaide alles op rolletjes, maar na verloop van tijd is de website geleidelijk naar de achtergrond verdwenen, terwijl je je meer richtte op social media en andere aspecten van je bedrijf. Het overkomt ons allemaal. Dat gevoel dat je eigenlijk hoopt dat bezoekers sommige pagina’s niet zien, dat is herkenbaar. Pijnlijk herkenbaar.

Maar weet je wat? Het is nu tijd voor een nieuwe website. We hebben hieronder de zeven meest overtuigende redenen op een rijtje gezet waarom het hoog tijd is voor deze upgrade. Klaar voor verandering? Lees snel verder.

1. Je website is super onduidelijk

CLARQ Agency - Onduidelijke website

Er zijn steeds meer knoppen toegevoegd aan het hoofdmenu van je website: een nieuwe productpagina, tijdelijke acties, zelfs een pagina vol met corona-maatregelen, en ga zo maar door. Je website lijkt wel uit zijn voegen te barsten! Maar voor nieuwe bezoekers wordt het steeds lastiger om te begrijpen waar het allemaal om draait. Het is tijd om je homepage weer terug naar de basis te brengen. Wat is eigenlijk de essentie van wat je doet en wat levert dit de bezoeker op? Soms geldt het eenvoudige motto: less is more 🙂

2. Schaam, Schaam, Schaam

CLARQ Agency - Schaam website

Je kent het wel: “Stuur even de link naar jullie website.” En dan slaat de paniek toe… Wil je eigenlijk liever niet de link naar je huidige website naar potentiële klanten in Nijmegen sturen? Omdat de uitstraling ervan totaal niet meer past bij het verhaal dat jouw merk wilt vertellen? Dat is een dikke vink! Het is hoog tijd voor een nieuwe website. Jullie website fungeert als het digitale visitekaartje van je bedrijf. Het zou juist een plek moeten zijn waar je trots op bent en waar je graag klanten naartoe stuurt.

3. Gaaaaaap – je website is traag

CLARQ Agency - Langzame website

Duurt het laden van je homepage langer dan 3 seconden? Dan heb je een uitdaging. Lange laadtijden zorgen ervoor dat bezoekers super snel weer vertrekken, en het heeft ook een negatieve impact op je zoekresultaten in zoekmachines. Maar maak je geen zorgen. Meestal liggen er verschillende problemen onder de motorkap van je website of bij de hosting die je hebt gekozen. Maar geen zorgen, we hebben de oplossing voor je. We bieden speciale WordPress-hosting aan in Nijmegen, inclusief automatische updates en periodieke controles. Hiermee zorgen we ervoor dat je nieuwe website snel en soepel laadt, en helpen we je om die irritante laadtijden te verminderen. Geen gegaap meer.

4. Veilige website in Nijmegen – Weg met spam en onverklaarbare bezoekers

Merkt je dat je mailbox overspoeld wordt met spam via de formulieren op je website? Of zie je plotseling een onverklaarbare toename van buitenlandse bezoekers op je website? Dan is het dringend tijd om de beveiliging van je website onder de loep te nemen. Misschien is je website wel gehackt, en dat wil je koste wat kost voorkomen. Het is belangrijk om te onthouden dat geen enkele website immuun is voor hackpogingen. Maar door te vertrouwen op de nieuwste technologieën en beveiligingsmaatregelen, kun je de kans op een gehackte website aanzienlijk verkleinen. Bij CLARQ nemen we dit super serieus en treffen we diverse voorzorgsmaatregelen om deze ellende buiten de deur te houden in Nijmegen.

  • Regelmatige WordPress Updates: We zorgen ervoor dat je WordPress-kern, thema’s en plug-ins altijd up-to-date zijn. Dit is cruciaal om bekende beveiligingslekken te dichten.
  • Beveiligde Hosting in Nijmegen: We maken gebruik van beveiligde hosting om je website te beschermen tegen aanvallen op serverniveau.
  • Firewall en Beveiligingsplug-ins: We implementeren firewall- en beveiligingsplug-ins om je site te bewaken en te beschermen tegen hackpogingen.
  • Sterke Wachtwoorden en 2FA: We zorgen ervoor dat sterke wachtwoorden worden gebruikt en implementeren tweefactorauthenticatie.
  • Beperkte Toegang en Gebruikersrollen: We beperken de toegang tot je website en wijzen de juiste gebruikersrollen toe aan je teamleden.
  • Regelmatige Audits en Monitoring vanuit ons HQ in Nijmegen: We voeren regelmatige beveiligingsaudits uit en monitoren je site op verdachte activiteiten.

5. Je website scrolt niet op mobiel

Wist je dat bijna 60% van alle internetgebruikers websites bezoekt via hun mobiele apparaten? Het is dan ook verbazingwekkend dat sommige websites nog steeds niet klaar zijn voor deze mobiele revolutie. Bezoekers moeten in- en uitzoomen, eindeloos scrollen en rondklikken om de inhoud van jouw website fatsoenlijk te kunnen bekijken. Dat kan en moet beter. Dit noemen we een mobielvriendelijke of responsive website. Een website die zich aanpast aan verschillende schermformaten voor een soepele en gebruiksvriendelijke ervaring, ongeacht welk apparaat je gebruikt. Dit betekent dat je website op mobiel net zo goed werkt als op desktop, met aangepaste elementen en een optimale gebruikerservaring. Dus laten we de “Mobile First” benadering omarmen en ervoor zorgen dat jouw website probleemloos en vloeiend werkt op elk schermformaat in Nijmegen.

6. Een website die er gewoon niet uitziet

CLARQ Agency - Lellijke website

Ja, gebruiksvriendelijkheid is ongetwijfeld van cruciaal belang, maar laten we eerlijk zijn, het oog wil ook wat. Niets is bevredigender dan een website die niet alleen feilloos werkt, maar er ook nog eens super uitziet. We hebben het hier niet over overdreven fancy knoppen of flitsende animaties. Nee, we hebben het over afbeeldingen die een verhaal vertellen, een visuele identiteit die naadloos bij jouw merk past, en tekst die de juiste snaar raakt en een meeslepend verhaal vertelt.

Waarom is het belangrijk dat een website er goed uitziet in Nijmegen?

  • Helpt bij positionering: Een aantrekkelijke website helpt je om je merk op de juiste manier te positioneren in Nijmegen en de juiste doelgroep aan te trekken.
  • Filtert ongewenste bezoekers: Een goed ontworpen website kan ook bezoekers filteren die toch geen match zijn voor jouw producten of diensten, waardoor je tijd en middelen bespaart.
  • Herkenbaarheid: Een consistente visuele stijl draagt bij aan de herkenbaarheid van je merk in Nijmegen, waardoor je blijft hangen bij potentiële klanten.
  • Positieve perceptie: Een mooie website geeft je organisatie een professionele uitstraling en laat zien dat je om kwaliteit geeft.

Kortom, een aantrekkelijke website is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een krachtige tool voor het opbouwen en versterken van je online aanwezigheid en merkimago.

7. De website van de concurrent is gewoon beter

Niet zomaar beter, maar op een heel ander niveau van online ondernemen. Ze pronken bovenaan in Google, hebben een bliksemsnelle website, bieden een duidelijk en aantrekkelijk assortiment, en stralen de professionele uitstraling uit waar jij stiekem van droomt. Ja, dat kan behoorlijk ontmoedigend zijn.

Maar weet je wat? Gelukkig is er CLARQ in Nijmegen! Wij staan te popelen om je te helpen met een website die niet alleen er gelikt uitziet, maar ook makkelijk te vinden is, vliegensvlug laadt en je boodschap kraakhelder overbrengt. Aarzel niet en stuur ons een mail. Laten we een afspraak maken om je dromen te bespreken. Gewoon doen!